Edyta Baran Certyfikowany PsychoterapeutaJestem certyfikowanym psychoterapeutą. Pacjentów przyjmuję w Rzeszowie i Przemyślu. Prowadzę sesje indywidualne dla dorosłych. Własną praktykę prowadzę od 2009 roku. Pracuję też w Poradni Zdrowia Psychicznego oraz w Poradni Psychologicznej. Oprócz psychoterapii indywidualnej prowadzę indywidualne treningi, warsztaty dla osób indywidualnych i warsztaty dla grup zorganizowanych oraz zajęcia jogi relaksacyjnej.

Informacje o przetwarzaniu danych

Zgodnie z art. 13 ust. 1 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE zwanymi dalej RODO informuję, że ADMINISTRATOREM DANYCH OSOBOWYCH udostępnianych w czasie kontaktów lub zawierania ze mną umów jest: Gabinet Psychoterapii Edyta Baran, 37-700 Przemyśl, Moniuszki 4/14, REGON: 181090942 reprezentowany przez Edytę Baran.

W stosunku do osób zawierających umowy świadczenia usług konsultacji, psychoterapii, treningów, zajęć jogi warsztatów lub innych świadczonych przeze mnie usług, obowiązek informacyjny RODO wykonywany jest w formie pisemnej w czasie zawierania umowy na usługę lub elektronicznej w czasie zapisów na warsztaty.

W sytuacji komunikacji ze mną przed zawarciem umowy zgodnie z art. 6 ust. 1b RODO Państwa dane osobowe przechowywane i przetwarzane będę w celu udzielania odpowiedzi na Państwa pytania oraz działań prowadzonych na Państwa żądanie w celu zawarcia umowy.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne – ale niezbędne do realizacji powyższych działań zarówno w sensie organizacyjnym jak i merytorycznym.

Państwa dane osobowe mogą zostać przekazane podmiotom prawnym lub informatycznym przetwarzającym je na moje zlecenie oraz organom państwowym na mocy obowiązującego prawa.

Jednocześnie informuję, że jeżeli przekażecie mi Państwo dane specjalne (tzw. wrażliwe) to będę je przetwarzała zgodnie z art. 9 ust. 2h w nawiązaniu do art. 9 ust. 3 RODO. Dane te objęte są tajemnicą zawodową na podstawie art. 13. Ustawy o ochronie praw pacjenta. Dane te nie są przekazywane podmiotom trzecim za wyjątkiem sytuacji przewidzianych prawem.

Okres przechowywania i przetwarzania Państwa danych osobowych związany jest z czasem udzielania odpowiedzi na Państwa pytania oraz działań prowadzonych na Państwa żądanie w celu zawarcia umowy. Po zrealizowaniu tych działań Państwa dane zostaną usunięte.

Informuję, że przysługuje Państwu prawo do dostępu do danych i ich sprostowania oraz wniesienia prośby o ich usunięcie.

Osoby odwiedzające moje strony internetowe w domenie edytabaran.pl informuję, że używam na nich mechanizmów Google Analitics zliczających odwiedziny i ruch na moich stronach. Nie dokonuję jednak identyfikacji użytkowników, a zebrane dane wykorzystuję wyłącznie anonimowo w celach statystycznych. Jeżeli nie życzycie sobie Państwo tego typu działań, proszę wyłączyć obsługę plików cookies w swojej przeglądarce.

Informuję również, że nie korzystam z systemów zautomatyzowanego podejmowania decyzji ani profilowania na podstawie informacji o Państwa aktywności w czasie odwiedzin mojej strony www.

Dokładam wszelkich starań, aby przetwarzanie Państwa danych osobowych odbywało się w sposób bezpieczny i zgodny z przepisami prawa. Jeżeli jednak uznacie Państwo, iż dopuściłam się naruszenia obowiązujących przepisów, macie Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Pytania oraz wnioski w sprawie przetwarzania Państwa danych proszę kierować pocztą elektroniczną na adres psychoterapia@edytabaran.pl




fb/Psychoterapia.Edyta.BaranZapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na facebooku: www.facebook.com/Psychoterapia.Edyta.Baran. Staram się tam regularnie umieszczać: doniesienia o wydarzeniach, które chciałabym polecić moim obecnym i byłym pacjentom; linki do opisów książek i artykułów z dziedziny psychologii; informacje o niecyklicznych warsztatach, które organizuję lub wydają mi się godne uwagi.


 

Home | O mnie | Usługi | Kwalifikacje | Polityka prywatności | Kontakt

  • 1

    Jak się zgłosić?

    Przed psychoterapią lub wybranym treningiem należy umówić się na konsultacje: tel. 791 965 659 w godz. 8-20. Jeśli w danej chwili prowadzę sesję – proszę o wiadomość sms – oddzwonię.

  • 2

    Konsultacje

    Jedno lub więcej spotkań 50 min. Ich efektem jest wspólna decyzja o terapii u mnie lub przygotowanie do wybranego treningu.

  • 3

    Psychoterapia

    Zazwyczaj sesje odbywają się raz w tygodniu. Standardowa sesja trwa 50 minut. Zobacz więcej w opisie psychoterapii...

  • 4

    Treningi indywidualne

    Pojedyńcze lub cykliczne zajęcia indywidulane, które trwają 50 minut. Więcej w opisie treningów...

  • 5

    Warsztaty

    Kilkugodzinne, kameralne zajęcia pracy z ciałem lub rozwoju osobistego. Więcej w opisie warsztatów...

  • 6

    Grupy zorganizowane

    Oferta wybranych warsztatów dla firm, stowarzyszeń i nieformalnych grup znajomych. Zobacz pełny opis...

Terapia, Rozwój, Równowaga

Psychoterapia - zobacz więcej...

PSYCHOTERAPIA

Indywidualne sesje i konsultacje

Psychoterapia ma na celu przyniesienie ulgi w psychicznym (a czasem także fizycznym) cierpieniu. Narzędziem mojej pracy jest rozmowa. Psychoterapia to cykl systematycznych spotkań indywidualnych, które ukierunkowane są na rozwiązanie zgłaszanego problemu.

Kiedy PSYCHOTERAPIA może pomóc?
Dlaczego pierwszym etapem są konsultacje i do czego służą? Zobacz WIĘCEJ informacji...

Trening relaksacyjny - zobacz więcej...

RELAKSACJA

Trening antystresowy dla dorosłych

Zajęcia, podczas których nauczysz się lepiej radzić sobie ze stresem, rozluźniać ciało, uspokajać myśli i panować nad emocjami. Będziesz bardziej świadomy siebie i swojego ciała. Zwiększysz odporność fizyczną i psychiczną. Trening może być jednorazowy lub cykliczny.

Kiedy i dla kogo TRENINGI RALAKSACYJNE są pomocne? Jakie techniki są stosowane? Zobacz WIĘCEJ informacji...

Trening pewności siebie - zobacz więcej...

PEWNOŚĆ SIEBIE

Trening asertywności i stawiania granic

Zajęcia indywidualne w czasie których nauczysz się łatwiej przekazywać własne zdanie - spokojnie, stanowczo i bez lęku. Uwierzysz w siebie i prawo do swojego "ja". Zobaczysz, że odmowa nie musi wiązać się z agresją.

Kiedy warto skorzystać z TRENINGU PEWNOŚCI SIEBIE? Zobacz WIĘCEJ informacji...

Trening relacji rodzicielskich - zobacz więcej...

RELACJE RODZICIELSKIE

Trening dla jednego lub obojga rodziców

Formuła indywidualnego treningu pozwala na skupienie się na specyfice danej rodziny – jej konkretnych problemach, trudnościach oraz potencjale jej członków i rodziny jako całości. Jak być dobrymi rodzicami pozostając nadal kobietą i mężczyzną? Jak budować relacje z dziećmi i jak uszanować ich dorastanie?

Co TRENINGI RELACJI RODZICIELSKICH dają rodzicom? Zobacz WIĘCEJ informacji...

Trening adaptacji do sytuacji trudnych - zobacz więcej...

SYTUACJE TRUDNE

Trening adaptacji do trudnych sytuacji życiowych

Indywidualne zajęcia dla osób doświadczonych przez los, którzy nie znajdują dostatecznego oparcia w swoim otoczeniu. Jak radzić sobie ze smutkiem, cierpieniem, stratą, zawodem, katastrofą życiową czy brakiem wiary w ludzi?

Kiedy i dla kogo TRENINGI ADAPTACJI DO SYTUACJI TRUDNYCH są pomocne? Zobacz WIĘCEJ informacji...

Trening relaksacji dla maturzystów - zobacz więcej...

DLA MATURZYSTÓW

Trening relaksacji i pewności siebie

Ćwiczenia i metody pozwalające lepiej przygotować się do egzaminów i łatwiej funkcjonować pod presją otoczenia. W czasie indywidualnych zajęć nauczysz się w sposób świadomy radzić sobie ze stresem, rozluźniać ciało, uspokajać myśli i panować nad emocjami. Trening polecany także studentom.

Dowiedz się jak poprawić swoje szanse? Zobacz WIĘCEJ informacji...

Warsztaty pracy z ciałem i rozwoju osobistego - zobacz więcej...

WARSZTATY

Praca z ciałem i rozwój osobisty

Kilkugodzinne warsztaty w kameralnych grupach: Matki i córki - oblicza wzajemnej miłości. Relacje rodzicielskie - wyzwania, frustracje i dylematy. Medytacja w ruchu - praca z ciałem. Stres jest drapieżcą - świadomość i relaksacja. Pewność siebie - asertywność i stawianie granic. Dla maturzystów - relaksacja i pewność siebie.

Kiedy i na jakich zasadach odbywają się warsztaty? Zobacz WIĘCEJ informacji...

Warsztaty dla grup zorganizowanych - zobacz więcej...

GRUPY ZORGANIZOWANE

Wybrane warsztaty dla firm i grup znajomych

Stres jest drapieżcą - świadomość i relaksacja. Pewność siebie - asertywność i stawianie granic. Medytacja w ruchu - praca z ciałem. Techniki relaksacyjne dla maturzystów - pozwala lepiej przygotować się do egzaminów i łatwiej funkcjonować w sytuacjach stresowych.

Na jakich zasadach odbywają się warsztaty dla grup zorganizowanych? Jaki warsztat wybrać? Zobacz WIĘCEJ informacji...

joga relaksacyjna - zobacz więcej...

JOGA RELAKSACYJNA

Kameralne zajęcia w kobiecym gronie

Jest to połączenie prostych pozycji jogi oraz specjalnych ćwiczeń oddechowych i relaksacyjnych. Ćwicząc wpływamy na nasze zdrowie, sposób myślenia, samopoczucie, emocje i relacje z otoczeniem. Zajęcia odbywają się w każdą środę o 20:00 w Rzeszowie.

Kiedy warto pomyśleć o JODZE RELAKSACYJNEJ? Zobacz WIĘCEJ informacji...

Warto wierzyć w możliwość zmiany

Jeśli dojdziesz do ładu z własnym wnętrzem, wówczas to, co zewnętrzne, samo się ułoży.
Rzeczywistość pierwotna tkwi wewnątrz, a zewnętrzna jest wobec niej wtórna.
Eckhart Tolle – współczesny filozof i nauczyciel duchowości